Overskudsvarme

17. september 2024

Overskudsvarme fra lokale butikker bidrager til grøn omstilling i Tørring

Tørring Kraftvarmeværk har indgået et spændende samarbejde med to af byens centrale aktører, ABC Lavpris og SuperBrugsen, for at udnytte overskudsvarme fra deres køleanlæg. Dette partnerskab er en del af vores mål om at reducere energispild og fremme bæredygtige varmeløsninger til gavn for både miljøet og vores forbrugere.

En grøn løsning med stor effekt

I både ABC Lavpris og SuperBrugsen producerer køleanlæggene en betydelig mængde varme, når de holder varer friske. Tidligere gik denne varme tabt, men nu vil den blive genanvendt som fjernvarme til de lokale husstande via Tørring Kraftvarmeværks net. På denne måde bliver varmen, der tidligere blev betragtet som spild, omdannet til en ressource, der kan opvarme boliger og bygninger i vores nærområde.

Projektet forventes at reducere behovet for at producere ny varme fra traditionelle energikilder, hvilket vil mindske både CO2-udledningen og omkostningerne for kraftvarmeværket. Dette bidrager til Tørrings grønne omstilling og støtter op om vores målsætning om at skabe en mere bæredygtig og miljøvenlig varmeforsyning.

Fordele for både miljøet og økonomien

Samarbejdet med ABC Lavpris og SuperBrugsen om genanvendelse af overskudsvarme er ikke kun en gevinst for miljøet, men også for vores kunder. Ved at udnytte denne lokale varmeproduktion kan Tørring Kraftvarmeværk levere varme mere effektivt og økonomisk. Forbrugerne kan derfor forvente mere stabile varmepriser på længere sigt, samtidig med at vi alle bidrager til en reduceret miljøbelastning.

Lokale initiativer, globale forandringer

Dette initiativ viser, hvordan lokale aktører kan samarbejde om at skabe bæredygtige løsninger, der både har lokale og globale effekter. Ved at mindske energispild og udnytte overskudsvarme som en grøn energikilde tager Tørring endnu et skridt mod en mere klimavenlig fremtid.

Tørring Kraftvarmeværk vil fortsat arbejde på at finde flere innovative løsninger og samarbejder, der kan fremme den grønne omstilling i vores område.

Vi er stolte over at kunne annoncere dette projekt og ser frem til at se de positive resultater både på varmeproduktionen og miljøfronten.

For yderligere information om projektet eller om Tørring Kraftvarmeværks arbejde med grøn energi, kan du klikke videre rundt på vores hjemmeside.

//