Nyhedsarkiv

Varmeprisen tager kæmpe hop

Fjernvarmeforbrugerne i  Tørring skal gribe dybere i lommen forud for den kommende fyringssæson.  

Fra 1. september indfører Tørring Kraftvarmeværk en prisstigning på i gennemsnit 5500 kr. om året per forbruger. Det skyldes, at værket fra næste år mister 5,5 Mill. kr. i tilskud fra staten. det såkaldte grundbeløb et fast årligt tilskud, som kraftvarmeværkerne har fået for at sikre Danmarks elforsyning. Men allerede 2004 besluttede Folketinget, at grundbeløbet falder bort fra 2019, så derfor investerede kraftvarmeværket i 2015 blandt andet i et solvarmeanlæg.

- I september 2015 satte vi gennemsnitsprisen meget kraftigt ned på grund af solvarmeanlægget. Værket skal hvile i sig selv, så vi var nødt til at sænke prisen. Selvom prisen stiger voldsomt nu, bliver det faktisk kun en merpris på under ca. 2000 kr. om året i forhold til den pris, som man betalte før 2015, forklarer driftsleder Claus Kimer Rasmussen.  

prishop

Fordi Tørring Kraftvarmeværk har et skævt regnskabsår, træder de nye priser i kraft allerede fra 1. september i år.  

Nogle værker har valgt at lave investeringer for deres grundbeløb, eksempelvis i Rask Mølle, hvor grundbeløbet er gået til at modernisere ledningsnettet.  

- Vi har ikke regnet grundbeløbet ind i driften, så derfor kommer forbrugerne ikke i første omgang til at mærke noget. Men på sigt, når vi skal renovere anlæg og rør, så kommer vi til at sætte prisen op, forklarer driftsleder Torben Wang Sørensen fra Rask Mølle Kraftvarmeværk, der mister 1,8 mio. kr.  

Den mulighed har man valgt ikke at bruge i Tørring. I stedet har man søgt af afbøde stigningen gennem effektiviseringer og som sagt solvarme. Forbrugerne skal ikke regne med, at det bliver bedre i fremtiden. Endnu et tilskud står til at blive fjernet, nye regler for regnskaber og kontrol kan betyde øgede udgifter til administration, og afgiftssystemet ændrer sig kontant.  

- Vi er trætte af, at forbrugerne skal opleve, at prisen går op og ned, men vi er bundet af udefrakommende faktorer, siger formand for kraftvarmeværkets bestyrelse Søren Therkildsen.

TØRRING KRAFTVARMEVÆRK  |  BYGADE 5A  |  7160 TØRRING  |  TLF.: 7580 1955

Nordea Bank-Reg. 5550 konto nr. 5500 230 359 | CVR nr. 28709714 | EAN nr. 5790 00 232 8237